Maanfases en Natuurmagie

Wassende Maan

de wassende maan is de maan gedurende twee weken na de nieuwe maan.

Het woord wassende betekend toenemende maan, na twee weken is het Volle maan

Volle Maan

Er zijn 12 Volle manen in het jaar, soms zijn het er 13

allemaal hebben zij een eigen betekenis

maar ook hun doel en kracht.

Afnemende Maan

Dit is de maan die twee weken tussen de Volle Maan en de Nieuwe Maan aanwezig is

het verschil tussen wassende maan en de afnemende maan is dat de

sikkel van de Maan bij wassende Maan de punten naar links staan

bij afnemende maan naar rechts staan.

Gerekend vanaf Volle Maan, naar Nieuwe Maan

Nieuwe Maan

Is een donkere gestalte van de Maan

dit komt als de Maan precies tussen de aarde

en de zon staat, dan is alleen de schaduw kant

van de Maan waar te nemen. De Maan zelf is dus niet zichtbaar,

Zonsverduisteringen treden vaak op met Nieuwe Maan

Binnenkort zal ik een stukje uitwerken waarbij we dieper op de maan en haar magie in gaan.

Hieronder leg ik de natuur elementen uit en de werking daarvan en hoe je deze kunt gebruiken.

Werken met Elementen

Wanneer je werkt met de Elementen, kracht en de energie daarvan dien je,

jezelf af te stemmen op een belangrijk aspect van de natuur maar ook op jezelf.

Je reist als het ware diep bij jezelf naar binnen, bij jou geestelijke vermogens,

intuïtie en heldervoelendheid hiervoor gebruik je Luchtmagie.

Wanneer je Vuurmagie gebruikt versterk je hiermee jou wilskracht, helpt bij verwerken van Emoties en zware gebeurtenissen. Wanneer je geblokkeerd bent door emoties is het gebruik van Watermagie heel goed. Wanneer je niet goed in je lichaam zit, niet goed geaard bent kun je last krijgen van je emoties maar ook pijn in en aan je lichaam.

De omgang met mensen kan dan erg moeizaam gaan en alles wat je tegen zit in het leven lijkt dan wel een vreselijk drama te zijn terwijl het in werkelijkheid best wel mee valt. Gebruikt hiervoor Aardemagie om jezelf weer kracht te geven en levenslust de moeilijke tijden te verwerken, jezelf weer in je eigen kracht te zetten sterk geworteld op de grond. Leven en leren van de Elementen en aanroepen wanneer dit nodig hebt wanneer je, je helemaal open stelt en gaat leven met de Natuur en alles gaat voelen wat je ziet, wat je doet zal je vanzelf de kracht van de Aarde voelen, kracht van de Maan en de Kracht van de Zon en voelen wat dit met lichaam en geest doet.

Energieën die in de lucht hangen kunnen ook veel doen met ons gedrag,

veranderd ons of geeft lichamelijke pijnen, obstakels, emoties die we moeilijk in bedwang kunnen houden. Soms is het even zoeken waarom verschillende energieën zoveel impact op ons hebben, bijvoorbeeld door het weer. Of aan de invloeden van de Maan kijk eens goed naar jezelf wat Maanstanden of weertypes met jou doen.

Aardemagie

De God en Godin zij staan symbool voor het Noorden en de dieren zoals,

Beren, Wolven, Herten, Paarden, bossen en grasvelden, graanvelden en bloemenvelden

het groeien en bloeien en de vruchtbaarheid en de ritme van de aarde.

De mysterie van het sterven de magie van wedergeboorte het ritme van jezelf, je eigen leven van je lichaam van het ouder worden vanaf het moment dat je geboren wordt tot aan de dag dat je sterft zul je elke dag groeien in hoe je dingen doet of hoe je het fout doet en hoe het beter kan altijd blijven we groeien op elk vlak wat je wilt bereiken

in het leven. Kijk eens terug naar vroeger het kind zijn de mooie onbezorgde tijd van ontdekken en spelen en doen, vallen en opstaan.

Maar ondanks ons ouder worden volwassen worden ontdekken we nog altijd nieuwe dingen en doen dit vast ook nog wel met vallen en opstaan, we leren elke keer weer opnieuw soms via andere mensen of via cursussen die je doet. Wanneer wij volwassen zijn vergeten wij ook wel eens hoe fijn het is om te ontspannen gewoon onbezorgd net als een kind ontdekken en spelen even helemaal nergens aan denken zoals grote mensen dat altijd doen.

Pak een vel papier en potloden en ga eens lekker zonder na te denken tekenen of kleuren, of zet eens een oude Disneyfilm op die je zo graag keek en voel dan gewoon eens wat dit met je doet. En hoe je, je daarna voelt. Ga naar het bos spring in de plassen rol door de bladeren of klim eens in een boom, doe gewoon eens de dingen die een kind zou doen. Buiten de plek in de natuur om eens goed te aarden en je gevoelens en gedachten eens goed onder de loep te nemen, laat je niet weerhouden door het weer regen, zon, sneeuw of kou ook deze kunnen namelijk een goeie invloed hebben op je gemoedstoestand om te aarden of zelfs te reinigen zoals bijvoorbeeld de regen zou kunnen doen, of de zon of die keiharde herfstwind.

Al vanaf kind af was ik graag buiten, regen en kou hielden mij niet binnen heerlijk buiten het is dan ook niet zo raar dat ik me als klein meisje al snel tussen de paarden bevond verzorgen en bereiden gaven mij rust en voelde mij vrij en voelde diepe liefde en vriendschap tussen mij en een groot edel dier. Daarom kocht ik als jong meisje al mijn eigen paard 21,5 jaar mijn beste vriend mijn grote liefde! In weer in wind op de fiets om hem te verzorgen het buiten zijn heerlijk, ik was ook nooit ziek door al dat buiten zijn krijg je een beren weerstand. Wandelen in het bos met de hond is een van de dingen die ik dagelijks doe hoofd leeg maken en heerlijk om mezelf op te laden en te aarden. En de hond geniet er ook heerlijk van.

Water Magie

Is het Element wat staat voor het leven, ons lichaam bestaat uit 70% uit water een deel

hiervan zit in ons bloed en dan zijn er delen die te vinden zijn in de rest van ons lichaam

zoals de hersenen en organen maar ook de spieren en botten en tanden.

Water staat voor Reiniging en Liefde, de baarmoeder waaruit wij zijn geboren bestaat uit water (vruchtwater)

Water is gekoppeld aan het Element Westen en daarmee ook aan de dieren die in de zee leven zoals Walvissen, Zeehonden, Dolfijnen, Vissen en de Zalm.

Water wordt ook in verband gebracht met de moeder en geboorte en herinneringen water is het element van de intuïtie aanvoelende vermogens, water houd onze emoties in bedwang omdat water een reinigende eigenschap heeft kun je deze heel goed gebruiken bij emotionele blokkades om deze te verwijderen en je zorgen weg te spoelen en het contact met je gevoelens te herstellen.

Als je er over na denkt of bewust ervan bent dat je van een goeie douche altijd opknapt hoe fijn we het vinden om te douchen, hoe het voelt dat het water over je lichaam spoelt en hoe we ons daarna voelen. Maar je kunt hier nog dieper over nadenken wanneer je aan het douchen bent wanneer je een drukke dag hebt gehad, emoties te verwerken hebt gekregen.

Stap dan onder de douche en ervaar samen met je gedachten en diepe gevoelens wat er gebeurd. Denk er is bij na, hoe het water je schoon spoelt hoe het water alles weg spoelt de afvoer in hoe dat oplucht en ontspant. Een voorbeeld van een verdrietig of druk of boos kind, zet deze maar eens onder een lekkere warme douche, Stop een kind eens in een lekker warm bad, wat gebeurd er met de emoties van dit kind. Vaak worden ze rustig en gaan ze heerlijk spelen onder het water, zij vergeten dan de momenten van het moment waar zij in zaten. Kinderen zijn puur en oprecht daarom is de kracht van water bij kinderen zo goed merkbaar en zichtbaar. Zelf kan ik uren genieten in het water in de zee of in een meer poedelen gewoon even niks doen, de rust die over je heen komt de liefde die je om je heen voelt van het water de veiligheid en geborgenheid even helemaal terug naar de baarmoeder waar je in zat en dan het water uit lopen voelen hoe je opnieuw in het leven staat. Zo kan ik wel uren praten over water en wat water met ons kan doen.

Zelf vind ik dit een van de fijnste Elementen om mee te werken zeker wanneer ik emotioneel in de knoop zit of moe voel.

Luchtmagie

Dit Element wordt bij de Hindoes Prana genoemd en bij de taoisten geven zij de naam Chi hier aan.

Bij heksen is dit een deel van de levenskracht de kracht van Je Geest zoals het maken van Muziek, schrijven van gedichten of teksten, dagdromen.

Wanneer je zonder inspiratie zit, kun je dit Element aan roepen waardoor je in je kracht komt te staan en je, je beter kan concentreren om te gaan doen wat je wil doen of dit nu een moeilijk gesprek voeren is of gewoon een gedicht of een tekst willen schrijven waarbij je veel en diep moet na denken. Denk eens aan examens daar moet je, jezelf goed focussen. Wanneer je, je meer wil afstemmen op je intuïtie en daar meer mee wil doen en deze beter wil ontwikkelen.

Een moe en druk hoofd zorgen voor een slechte concentratie bij wat je wilt doen.

Zelf brand ik dan even een lekkere wierook en laat op de rook mijn hoofd leeg worden en de vermoeidheid weg waaien. Voor het werken met de Element lucht kun je wierook gebruiken wat heb je hier voor nodig. Kruidensoorten een vijzel en een stamper meng de kruiden bij elkaar en stamp ze fijn neem een wierook vat en plaats hierin een brandende houtskool en strooi de kruiden erop.

Neem wel een hittebestendige wierook vat of houder of neem een met zand gevulde Cauldron (heksenketel) maar je kunt natuurlijk ook gewoon in de storm naar buiten gaan of op een zwoele zomer avond waarbij een heerlijke zomerbries staat een meditatie doen en de ballast die je weg wilt sturen mee sturen op de wind ( of de rook van de wierook) mediteer wat je wilt doen of bereiken en stuur dit mee op de wind (wierook rook)

Bedank hiervoor het Element Lucht en sluit je meditatie af.

Vuurmagie

Voor het werken met het Element Vuur kun je een kaars gebruiken maar ook buiten in de tuin een vuurkorf

je kiest wat voor jou praktische en mogelijk is. Wanneer je kiest om met een kaars te werken kun je de kleur kiezen voor het doel wat je wilt bereiken. Kerf net een naald of een mes jou naam en een symbool voor het doel in de kaars dit kan ook een naam zijn als je bijvoorbeeld voor iemand iets wilt betekenen bijvoorbeeld om iemand voorspoed te wensen tijdens het ziek zijn dan kun je de naam van de persoon in de kaars kerven. Als je bijvoorbeeld banden wilt verbreken hiermee bedoel ik de onzichtbare draad die je met iemand hebt dit kan bijvoorbeeld een familie lid zijn of een oude vriendin die jou veel pijn en verdriet doet of heeft gedaan, het contact hebt verbroken maar toch nog aan elkaar verbonden bent.

Dan kun je deze verbreken door de naam van de persoon in de kaars te kerven en een meditatie te doen om je doel te bereiken. Steek de kaars aan en mediteer op de vlam van de kaars en op het doel wat je wilt bereiken, wanneer je bijvoorbeeld een doel op papier hebt gezet met een spell erbij kun je deze in je hoofd een aantal keer op zeggen, tot je voelt dat de energie gaat stromen.

Houd je handen boven de kaars of vuurkorf (verbrand je handen niet!) en voel hoeveel kracht, warmte en energie er van de vlam af komt houd dit gevoel vast, en breng dit gevoel naar je hart. naar je maag de maag is het gebied van de vuurkracht. En zend je doel weg en sluit je spell of meditatie af bedank het Element Vuur. Plaats de kaars daarna op een plek waar deze veilig staat eventueel in een windlicht houder buitenshuis en laat de kaars opbranden. Laat de kaars zolang mogelijk branden tot je deze uitblaast bij het gebruik van een vuurkorf kun je, je spell in het vuur gooien en kijken hoe deze samen gaat met het vuur en op brand en laat de korf langzaam uitbranden. Wanneer je Vuurmagie wilt gaan gebruiken, zoek dan een plek in huis waar je rustig en ongestoord kan werken, wanneer je graag in de tuin werkt een rustige plek met de vuurkorf. Zelf heb ik Vuurmagie eens gebruikt om iemand voorspoed te wensen na een lastige periode ik wenste deze persoon rust en geluk en een nieuwe liefde.

Copeyright by Pagans Noord Holland 2022

Scroll naar top